Elon Musk a anuntat ca se pot face comenzi pentru Tesla solar roof

Aseara Elon Musk a anuntat printr-un tweet ca se pot trimite comenzi pentru Solar-Roof.

 

 

Conform site-ului https://www.tesla.com/solarroof#order tiglele disponibile pentru acoperis momentan vin in 2 culori cu o garantie pe viata pentru impermeabilitate si o garantie de 30 de ani pentru eficienta electrica, variantele cu finisaj de ardezie sau simiar tiglelelor cerameice toscane fiind disponibile din 2018.

De asemenea pentru Europa comenzile vor fi acceptate tot din 2018.

 

Inovatia pe care o aduce acoperisul solar oferit de catre Tesla este ca integreaza intr-o tigla de sticla celule fotovoltaice, astfel nemaifiind nevoie sa achizitionezi un acoperis din tabla sau tigle ceramice peste care sa pui panouri fotovoltaice, este indeajuns sa cumperi direct acoperisul de la Tesla care are integrat panoul fotovoltaic in el.

Pe langa tiglele magice care compun acoperisul mai ai nevoie si de toate firele care sa lege acoperisul la un controller care masoara incarcarea de la soare si un set de baterii sau de powerwall tot de la Tesla.

Daca iei toata solutia de la Tesla inclusiv masina electrica aproape iti poti indeplini un vis sa fii offgrid, scapi de factura la curent, benzina etc... Problema ar fi ca momentan este prohibitiv pentru Romania, perioada de amortizare pentru US este undeva la 30 de ani si oricum nici macar nu se livreaza pe planuri mioritice, momentan din punct de vedere al costurilor mai bine stai cu Electrica...

Tiglele solare vor fi construite in parteneriat cu cei de la Panasonic, in aceeasi fabrica unde se fac si bateriile pentru Tesla - GigaFactory localizata in Sparks, Nevada.